Een van de vele dingen die bij het Leuvense studentenleven horen, is het gezellig samenkomen om liedjes te zingen en pintjes te drinken. Af en toe organiseren wij dan ook een cantus, waarop je precies dat kunt komen doen!

Onze cantor bereidt de avond voor en leidt ons met haar prachtig stemgeluid door de codex (het boek waarin je de liedjesteksten kan terugvinden). Ondertussen voorzien wij je van bier (of water) om de stembanden gesmeerd te houden!

Oefen alvast snel ons kringlied in, zodat je in volle borst met ons kan meezingen! 

Heb je zin om met ons mee te komen cantussen, maar heb je nog geen codex? Geen zorgen: die kun je kopen op onze cursusdienst. Ook op de cantus zelf bieden we codices aan.

Houd de kalender in de gaten om te weten wanneer je je zangtalent (of gebrek daaraan, wij oordelen niet) kunt komen demonstreren!

Heb je de smaak al te pakken en wil je méér? Kijk dan zeker even hier om een overzicht te krijgen van alle verschillende cantussen die in het Leuvense georganiseerd worden!

Ine Schuermans, Cantor

Ine

Ik ben Ine Schuermans en ik ben 21 jaar.
Je zal mij doorheen het jaar hoogst waarschijnlijk enkel drinkend en zingend tegenkomen aangezien ik jullie cantor ben. Ik doe een lerarenopleiding in Mechelen voor het secundair onderwijs (Engels en Biologie). Vandaar ik maar enkele keren per jaar in Leuven te bezichtigen ben.
Ik heb een passie voor studentikoze liederen en hou ervan om jullie blijde gezichten te zien tijdens een fijne cantus.
Ik hoop dat ik jullie in grote getalen kan verwachten op Eoos-cantussen en jullie veel nieuwe liederen uit de aloude codex kan leren dit jaar (zeker de eerste jaars).


Terug naar alle functies