Een van de vele dingen die bij het Leuvense studentenleven horen, is het gezellig samenkomen om liedjes te zingen en pintjes te drinken. Af en toe organiseren wij dan ook een cantus, waarop je precies dat kunt komen doen!

Onze cantor bereidt de avond voor en leidt ons met haar prachtig stemgeluid door de codex (het boek waarin je de liedjesteksten kan terugvinden). Ondertussen voorzien wij je van bier (of water) om de stembanden gesmeerd te houden!

Oefen alvast snel ons kringlied in, zodat je in volle borst met ons kan meezingen! 

Heb je zin om met ons mee te komen cantussen, maar heb je nog geen codex? Geen zorgen: die kun je kopen op onze cursusdienst. Ook op de cantus zelf bieden we codices aan.

Houd de kalender in de gaten om te weten wanneer je je zangtalent (of gebrek daaraan, wij oordelen niet) kunt komen demonstreren!

Heb je de smaak al te pakken en wil je méér? Kijk dan zeker even hier om een overzicht te krijgen van alle verschillende cantussen die in het Leuvense georganiseerd worden!

Ine Schuermans Cantor Kring Eoos

Ine, Cantor

Ine

Hey, Ik ben Ine en ik ben 20 jaar. Ik heb Slavistiek gestudeerd en nu studeer ik in  Mechelen aan Thomas More. Ik start dit jaar aan een opleiding Secundair onderwijs Engels & Biologie dus het zou kunnen dat jouw kinderen ooit les van mij gaan krijgen 🙂 .
Ik ben een heel open, extravert persoon. Soms kom ik een beetje heftig over, maar je moet zeker niet bang zijn om mij aan te spreken als je mij zou tegenkomen op een cantus of ergens in Leuven. Ik ben een levensgenieter en een foodlover, maar ik kan zeker ook genieten van een goed potje volleybal of een andere sport.

Als functie heb ik dit jaar gekozen om cantor te worden omdat ik natuurlijk een enorme liefhebber ben van dit studentikoze gebeuren. Mijn eerste echte cantus was in mijn onschuldige schachtenperiode en ik werd direct verliefd op het zingen en drinken onder gelijkgezinde vrienden. Ik heb ook een voorliefde voor het gouden studentennat. Een frisse schuimende pint Stella kan er bij mij altijd in.

Groetjes van jullie cantor


Terug naar alle functies