Bij een opleiding in Taal- en Regiostudies hoort natuurlijk een stevige dosis interesse in het buitenland. Daarom houden wij ons gedurende het hele jaar bezig met verschillende vormen van internationalisering. Zo helpen we aan het begin van het jaar met de verwelkoming van de toestromende uitwisselingsstudenten, proberen we onze uitgaande studenten zo goed mogelijk te vertegenwoordigen én organiseren we regelmatig activiteiten waarbij je eens kan proeven van een andere cultuur.

Er zijn karaoke-avonden, filmavonden met films van over de hele wereld, eetverkopen met hapjes uit onze verschillende regio’s…
Houd zeker onze kalender in het oog, en de kalender van onze collega’s bij de overkoepelende vereniging van faculteit Letteren!

Ben je zelf al student aan de KU Leuven en zou je graag een internationale student helpen om zijn of haar weg te vinden? Aarzel dan niet om deel te nemen aan het Buddy Programme!

Zit je nog met prangende vragen? Of heb je een geweldig idee voor een interculturele activiteit? Aarzel niet om ons hier te contacteren!

Emma Meijburg, Internationaal

Emma

Heee daar! Welkom bij internationaal! Samen met Chiara en Johanna zal ik me volgend jaar bezig houden met internationaal. Over mezelf: nu ik dit schrijf (juni 2017) zit ik in het tweede jaar van de bachelor Arabistiek en Islamkunde en ik heb voor internationaal gekozen omdat ik het altijd interessant vind om andere culturen te leren kennen en ik andere mensen ons land wil laten zien en laten leren kennen. Mijn grootste hobby is dan ook (heel verassend) reizen en andere culturen leren kennen, maar verder lees en sport ik graag en maak ik af en toe muziek. Voor verdere vragen mag je me altijd contacteren! ☺

Chiara, Internationaal

Chiara

Hey mede-studentjes of toekomstige studenten van taal- en regiostudies! Mijn naam is Chiara en ik studeer Arabistiek. Ik hou van fried chicken, kittens en sushi. Ik vind het belangrijk om anderen te helpen en zet me dus graag in voor goede doelen. Plannen en organiseren is een van mijn favoriete bezigheden! En ik heb ook een passie voor het ontdekken van andere culturen. Daarom ben ik dit jaar een van de internationaal medewerksters bij Eoos. Als iemand nog ideetjes zou hebben om het verblijf van de internationale studenten op te leuken, laat het ons maar weten!

Johanna De Weerdt, Internationaal & Onderwijs

Johanna

Hey! Mijn naam is Johanna, ik ben 21 jaar oud en zit in mijn derde jaar sinologie. Ik neem dit jaar bij Eoos 2 functies op die mij beiden écht nauw aan het hart liggen: internationaal en onderwijs!

Als internationaal-verantwoordelijke kijk ik er ongelofelijk naar uit om de buitenlandse studenten te ‘besmetten’ met mijn ongelofelijk grote liefde voor Eoos en Leuven! ❤️