Om het reilen en zeilen van Eoos (of eender welke andere studentenkring) in goede banen te leiden, is er uiteraard een voorzitter of volgens de studententermen preses nodig.

De preses is de persoon die alles delegeert en coördineert samen met de vice(s). Naar de buitenwereld toe is hij/zij het aanspreekpunt en gezicht van Eoos en ook voor het presidium zelf staat hij/zij altijd paraat. Van een leven buiten Eoos is er amper nog sprake! De dagelijkse routine van de preses is zo doordrongen van Eoos dat het een fulltime job lijkt, maar wel eentje die met heel veel plezier en met hart & ziel uitgevoerd wordt.

Wat doet de preses?

De preses zorgt voor vertegenwoordiging op heel veel verschillende vlakken, zo zetelt die samen met de onderwijsverantwoordelijken in verschillende studentenraden om ervoor te zorgen dat onze studenten enkel het beste van het beste krijgen.

Samen met de mensen van de cursusdienst worden er voor iedereen cursussen aan zo goedkoop mogelijke prijzen voorzien.

En die prijzen worden op hun beurt door onze financieel verantwoordelijke gelezen & goedgekeurd!

Onze webmaster houdt de site up-to-date zodat alle nodige informatie terug te vinden is!

Er is zelfs een secretaris, die de verslagen van onze vergaderingen uittypt en rondmailt naar Jan & alleman.

En natuurlijk wordt er ook aan ontspanning gedacht: onder toeziend oog van de preses zijn de mensen van animatie in de weer met weer een feestje uit te werken, is de cantor een nieuwe cantus aan het samenstellen, is het cultuurteam op zoek naar een nieuwe film of cultuuruitstap, zijn de Eoos Express’ers weer een nieuwe editie van ons kringblad aan het uitschrijven, plannen de fakverantwoordelijken hun volgende tapnamiddag of -avond in Fakbar Letteren, zijn de mensen van internationaal een nieuwe bonding-activiteit met internationals aan het zoeken, zijn de PR-professionals een nieuwe poster aan het maken voor het volgende evenement of zijn de sportverantwoordelijken al met een team aan het trainen voor hun volgende match!

Een hele boterham dus, maar wel een boterham die enorm goed smaakt!

 

Yentl Biebaut Preses Kring Eoos

Yentl, Preses

Yentl

Ik vind geen gepaste opening voor dit persoonlijk bericht, dus ik kom gewoon meteen to the point!
Ik ben Yentl, ik ben 21 jaar oud en ik studeer sinologie, waarbij ik ondertussen in het derde jaar van mijn bachelor ben beland. Als preses van Eoos draag ik een hele grote verantwoordelijkheid met mij mee, maar nog belangrijker is de trots die ik voel door preses te MOGEN zijn. Want uiteindelijk ben ik verkozen door onze studenten om hun te vertegenwoordigen, en dat ga ik dan ook doen zo goed als mogelijk zodat ik het vertrouwen dat ik gekregen heb zeker niet beschadig! Ik heb een heel groot hart voor Eoos dat mij het komende academiejaar zeker van pas gaat komen, want ik weet dat de weg als preses niet per se gemakkelijk zal zijn. Maar euh, moeilijk kan ook hé! En ik sta in deze positie met twee topvices naast mij en een steengoed team achter ons.

Ik hoop dat ik jullie stuk voor stuk mag verwelkomen op een van onze evenementen, van film tot feestje, van eetverkoop tot cultuurreis, en zo kan ik er nog veel meer opnoemen! En als er iets is waarbij je nog maar denkt dat ik je kan helpen, of als je mij en de rest van Eoos gewoon wilt leren kennen: aarzel niet om me aan te spreken! Ik bijt niet, behalve misschien als ik grote honger heb 🙂


Terug naar alle functies