Om het reilen en zeilen van Eoos (of eender welke andere studentenkring) in goede banen te leiden, is er uiteraard een voorzitter of, volgens de studententermen, preses nodig.

De preses is de persoon die alles delegeert en coördineert samen met de vice(s). Naar de buitenwereld toe is hij/zij het aanspreekpunt en gezicht van Eoos en ook voor het presidium zelf staat deze persoon altijd paraat. Van een leven buiten Eoos is er amper nog sprake! De dagelijkse routine van de preses is zo doordrongen van Eoos dat het een fulltime job lijkt, maar wel eentje die met heel veel plezier en met hart & ziel uitgevoerd wordt.


Preses Stijn Mertens

Hey! Mijn naam is Stijn, ik studeer Arabistiek en sinds mijn eerste jaar is Eoos altijd een vaste waarde geweest. Eerst als gezellige kring waarvan ik wel eens een activiteit durfde meepikken, dan werd ik lid van het presidium, waardoor je een echt klare kijk krijgt op de organisatie van het leuke Leuvense studentenleven. Nu wil het lot dat ik preses ben geworden van die geweldige kring. Gelukkig is er met mij een capabel en enthousiast team opgekomen dat Eoos draaiende gaat houden. Het wordt een jaar boordevol activiteiten, vriendschappen en ervaringen. Kom zeker eens langs en ontmoet al de toffe leden van ons presidium die er voor jou een leuk jaar van hopen te maken. Tot binnenkort!

Wat doet de preses? Door: Yentl Biebaut

De preses zorgt voor vertegenwoordiging op heel veel verschillende vlakken. Zo zetelt die samen met de onderwijsverantwoordelijken in verschillende studentenraden om ervoor te zorgen dat onze studenten enkel het beste van het beste krijgen.
Samen met de mensen van de cursusdienst worden er voor iedereen cursussen aan zo goedkoop mogelijke prijzen voorzien.
Die prijzen worden op hun beurt door onze financieel verantwoordelijke gelezen & goedgekeurd!
Onze webmaster houdt de site up-to-date zodat alle nodige informatie terug te vinden is!
Er is zelfs een secretaris, die de verslagen van onze vergaderingen uittypt en rondmailt naar Jan & alleman.
En natuurlijk wordt er ook aan ontspanning gedacht: onder toeziend oog van de preses is de functie animatie in de weer met een feestje uit te werken, is de cantor een nieuwe cantus aan het samenstellen, is het cultuurteam op zoek naar een nieuwe film of cultuuruitstap, zijn de Eoos Expressers weer een nieuwe editie van ons kringblad aan het schrijven, plannen de fakverantwoordelijken hun volgende tapnamiddag of -avond in Fakbar Letteren, zijn de mensen van internationaal een nieuwe bonding-activiteit met internationals aan het zoeken, zijn de PR-professionals een nieuwe poster aan het maken voor het volgende evenement of zijn de sportverantwoordelijken al met een team aan het trainen voor hun volgende match!
Een hele boterham dus, maar wel een boterham die enorm goed smaakt!


Terug naar alle functies