Buitenlandse studenten in België

Als studentenkring voor Taal- en Regiostudent krijgen we vaak te maken met internationale studenten. We proberen om enkele activiteiten met hen te organiseren, zoals de jaarlijkse language party bij de studenten sinologie. Ook organiseert de facultaire vereniging KOCO International jaarlijks heel wat activiteiten voor internationals. Ook LOKO organiseert leuke activiteiten, zoals de legendarische International Party in Alma 2.

De buitenlandse studenten kunnen elkaar ontmoeten in Pangaea, het centrum dat speciaal is opgericht voor buitenlandse studenten. Speciaal voor Chinese studenten is er de vereniging CSAL en voor studenten Slavistiek en Russische studenten is er het Centrum voor Russische Studies.

Natuurlijk is ook Eoos er voor iedereen! Klik hier om naar de Eoos Internationaal pagina te gaan. 

Belgische studenten die naar het buitenland willen

Als internationaal geprofileerde richting kennen we bij Taal- en Regiostudies erg veel studenten die naar het buitenland gaan. De studenten Slavistiek gaan meestal met Erasmuscontracten naar Polen en Rusland. De studenten Sinologie en Japanologie zitten als uitzendstudent in het land van hun studie. Arabisten kunnen een half jaar naar Caïro gaan om daar hun Arabisch te verbeteren.
Er bestaat ook nog de mogelijkheid om dichter bij huis op Erasmus te gaan. Meestal kunnen onze studenten er ook een beurs voor aanvragen.
Voor meer info: de algemene KU Leuven-pagina.

Ben je benieuwd hoe studeren in het buitenland er nu echt uitziet? Je vindt een lijst met blogs bij onze links.

Belgische studenten die naar het buitenland zijn geweest

Voor Belgische studenten die naar het buitenland zijn geweest, is er een Facebookgroep opgericht. Via deze groep kun je in contact komen met andere mensen die internationale ervaringen hebben opgedaan, hoe het is om weer thuis te komen en meer!