Bij een opleiding in Taal- en Regiostudies hoort natuurlijk een stevige dosis interesse in het buitenland. Daarom houden wij ons gedurende het hele jaar bezig met verschillende vormen van internationalisering. Zo helpen we aan het begin van het jaar met de verwelkoming van de toestromende uitwisselingsstudenten, proberen we onze uitgaande studenten zo goed mogelijk te vertegenwoordigen én organiseren we regelmatig activiteiten waarbij je eens kan proeven van een andere cultuur.

Er zijn karaoke-avonden, filmavonden met films van over de hele wereld, eetverkopen met hapjes uit onze verschillende regio’s… Voor ieder wat wils. Ook internationale studenten zijn dus zeker welkom op onze activiteiten. Houd daarom zeker onze kalender in het oog!

Ben je zelf al student aan de KU Leuven en zou je graag een internationale student helpen om zijn of haar weg te vinden? Aarzel dan niet om deel te nemen aan het Buddy Programme!

Buitenlandse studenten in België

Als studentenkring voor Taal- en Regiostudent krijgen we vaak te maken met internationale studenten. We proberen om enkele activiteiten met hen te organiseren, zoals de jaarlijkse language party bij de studenten sinologie. Ook LOKO organiseert leuke activiteiten, zoals de legendarische International Party in Alma 2.

De buitenlandse studenten kunnen elkaar ontmoeten in Pangaea, het centrum dat speciaal is opgericht voor buitenlandse studenten. Speciaal voor Chinese studenten is er de vereniging CSAL en voor studenten Slavistiek en Russische studenten is er het Centrum voor Russische Studies.

Natuurlijk is ook Eoos er voor iedereen! Als studentenvereniging voor studies met een internationale focus probeert Eoos met haar evenementen studenten van verschillende nationaliteiten en ethnische achtergronden te verbinden. Voel je dus zeker welkom op onze activiteiten; zowel voor een prettige avond als voor een gelegenheid je (internationale) netwerk verder uit te breiden. Klik hier om naar de Eoos Internationaal pagina te gaan.

Belgische studenten die naar het buitenland willen

Als internationaal geprofileerde richting kennen we bij Taal- en Regiostudies erg veel studenten die naar het buitenland gaan. De studenten Slavistiek gaan meestal met Erasmuscontracten naar Polen en Rusland. De studenten Sinologie en Japanologie zitten als uitzendstudent in het land van hun studie. Arabisten kunnen een half jaar naar Caïro gaan om daar hun Arabisch te verbeteren.
Er bestaat ook nog de mogelijkheid om dichter bij huis op Erasmus te gaan. Meestal kunnen onze studenten er ook een beurs voor aanvragen.
Voor meer info: de algemene KU Leuven-pagina.

Ben je benieuwd hoe studeren in het buitenland er nu echt uitziet? Je vindt een lijst met blogs bij onze links.

Belgische studenten die naar het buitenland zijn geweest

Voor Belgische studenten die naar het buitenland zijn geweest, is er een Facebookgroep opgericht. Via deze groep kun je in contact komen met andere mensen die internationale ervaringen hebben opgedaan, hoe het is om weer thuis te komen en meer!