Eoos houdt zich niet alleen bezig met het organiseren van feestjes, maar behartigt ook de rechten van Taal- en Regiostudenten in verschillende raden en commissies. Samen met het POC- en CC-team zullen de onderwijsverantwoordelijken* zich buigen over belangrijke dossiers die dit jaar op tafel liggen.
Wanneer je vragen hebt over de examenplanning, examenresultaten of andere onderwijsgerelateerde zaken, aarzel dan niet en contacteer ons.
Taal- en Regiostudies is vertegenwoordigd in:
POC en CC Didactische commissie en Subfaculteitsraad CORaaL LOKO en de LOKO AV STURA en de STURA AV *De vertegenwoordigers kunnen veranderen per academiejaar. Zo ziet het systeem van vertegenwoordiging er in zijn totaliteit uit:
Taal- en Regiostudies is verantwoordelijk voor alle opleidingen binnen Taal- en Regiostudies. Ze behandelt zowel curriculumgerelateerde onderwerpen als studentengerelateerde onderwerpen. De POC bestaat uit de programmadirecteur (prof. Nawas), leden van het zelfstandig academisch personeel (ZAP), assisterend en bijzonder academisch personeel (A- BAP) en uit vertegenwoordigers van de studenten.
POC Taal- & Regiostudies – Mezia Nuyts, Shani Bellens, Alice Delhoux en Aagje Van Eyken
Opmerkingen en/of bezwaren? Neem contact met ons op!
De didactische commissie bestaat uit 20 (stemgerechtigde) leden: 10 leden uit het ZAP, 3 leden van het A-BAP en 7 studenten. Taal- en Regiostudies wordt daar vertegenwoordigd door Alice Delhoux.
Daarnaast zijn er ook verschillende waarnemende leden. De Subfaculteitsraad is het op één na hoogste bestuursorgaan binnen de faculteit Letteren. De Subfaculteitsraad verkiest onder meer de decaan en vicedecanen, bepaalt de interne structuur van de faculteit Letteren, keurt het beleidsplan goed en ziet toe op de beleidsmaatregelen die daaruit voortvloeien. In de Subfaculteitsraad zetelen (in principe) de decaan, de vicedecaan onderwijs, de vicedecaan onderzoek, de administratieve directeur, alle voltijdse ZAP-leden, vertegenwoordigers van het deeltijdse ZAP, vertegenwoordigers van het A-BAP en ATP en tevens 17 studenten.
In de subfaculteitsraad zetelen voor Taal- en Regiostudies Alice Delhoux en Aagje Van Eyken.
CORaaL vertegenwoordigt alle campussen van de Faculteit Letteren: Leuven (+Kortrijk), Brussel en Antwerpen. De leden van CORaaL verkiezen een voorzitter en een ondervoorzitter.
De studentenvertegenwoordigers van Eoos zijn dit jaar Aagje Van Eyken, Alice Delhoux en Mezia Nuyts.
De voorzitter leidt de vergaderingen en vertegenwoordigt CORaaL in het faculteitsbestuur. De ondervoorzitter is zijn plaatsvervanger. Naast Taal- en Regiostudies zijn ook de andere letterenrichtingen Archeologie, Taal- en Letterkunde, Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Musicologie vertegenwoordigd. CORaaL heeft een eigen community op Toledo: deze is te vinden op je startpagina, onder “CORaaL: CampusOverkoepelende Raad Letteren”. Daar vind je onder meer verdere informatie, de data van de vergaderingen en de verslagen van vorige vergaderingen.
De studentenvertegenwoordigers zijn dit jaar Mezia Nuyts.
KOCO, het Kring Overkoepelend Coördinerend Orgaan, verbindt de verschillende letterenkringen. Zij organiseren ook vergaderingen waarin wij zetelen.
Voor de KOCO Raad van Bestuur: Shani Bellens.
Voor de KOCO Algemene Vergadering: Shani Bellens, Mezia Nuys, Alice Delhoux en Emily Van Nuffelen.
Op de AV discussiëren de studentenvertegenwoordigers over de belangrijkste evoluties die de campus Leuven aangaan.
Via haar algemene vergadering, waarin de vertegenwoordigers van de faculteiten geraadpleegd worden, verdedigt de Studentenraad de verschillende belangen van de studenten aan de KU Leuven. Dit komt vooral neer op onderwijsmaterie. Een vertegenwoordiger van de Studentenraad KU Leuven werkt bijvoorbeeld mee aan het Onderwijs- en Examenreglement (OER), denkt na over het studieverloop en de studiebegeleiding van eerstejaarsstudenten en draagt bij aan het beleid rond onderwijskwaliteitszorg.
De studentenvertegenwoordigers van dit jaar zijn Aagje Van Eyken, Mezia Nuyts en Alice Delhoux.
Studentenvertegenwoordigers van de Studentenraad KU Leuven maken een officieel deel uit van alle bestuurlijke organen van de KU Leuven – ze zijn e.g. deel van de Raad van Bestuur, Academische Raad en het Gemeenschappelijk Bureau.
Bovendien reflecteert de Studentenraad KU Leuven ook op belangrijke thema’s als internationalisering en het verzekeren van diversiteit binnen de universitaire gemeenschap. Dit doet ze in samenwerking met de verschillende campusraden op lokaal en regionaal niveau – dus in Brugge, Leuven, Brussel, Gent en op andere locaties – om bij te dragen aan het sociaal- en cultureel beleid.