Beste lezer,

De site is eindelijk ‘af’ (voor zover zoiets ooit ‘af’ verklaard kan worden), cursussen zijn gedrukt en de laatste hand wordt gelegd aan alle activiteiten en feestjes van de eerste week, om jullie een zo tof mogelijk onthaal te bezorgen!

Nu, wat moet je als eerstejaars student weten over de eerste week in Leuven? (behalve dat dit de beste tijd van je leven gaat worden en die zooi)
Hier mijn lijstje met suggesties (in volgorde van belangrijk-heid):

 1. Ga na waar en wanneer je verplichte onthaalsessies zijn.
  Hier krijg je alle belangrijke info in één duidelijke hap 🙂
 2. Haal, zodra dat kan, je boeken.
  Voor een aantal boeken zul je naar de Acco of Peeters moeten, maar een heel aantal cursussen vind je tegen een beter prijsje op onze cursusdienst!
  Ga zeker ook eerst naar onze tweedehandsboekenmarkt voordat je je boeken tegen nieuwprijs koopt!
 3. Scoor, zo snel je kunt, een Eoos Express.
  Dit is ons groene tijdschriftje dat je op de hoogte brengt van alle zaken die je moet weten. De huidige editie is een speciale Back to school-editie die je uitleg geeft over Eoos:
  wie we zijn, wat we doen, welke zaken jullie de komende tijd staan te wachten, welke datums je alvast mag noteren in je agenda etc. 😉
 4. Like onze Facebookpagina en abonneer je op onze evenementen, zodat je op de hoogte blijft van alle activiteiten! Hoewel we de site zo veel mogelijk up to date proberen te houden voor het geval je (nog) geen Facebook hebt, is Facebook uiteindelijk toch altijd de plek waar je de meest actuele informatie zult vinden.
 5. Iedereen vindt het spannend.
  Geen enkele eerstejaars heeft alles na één dag of één week in orde en geregeld en duidelijk. De eerste week is misschien wat overweldigend, maar het grote pluspunt eraan is dat er altijd mensen in de buurt zijn die je verder kunnen helpen, antwoord kunnen geven op al je ‘domme’ vragen die eigenlijk helemaal niet zo dom zijn en je graag uitleggen dat 91 eigenlijk gewoon de kelderverdieping van een gebouw is. Waarom weet niemand.

Anyways, voordat ik hier helemaal sentimenteel word óf te zeer in detail treed, zullen we maar gewoon overgaan op de praktische informatie:

Weekschema 26-30 September

Dan rest mij niets anders meer dan behalve alle eerstejaars ook alle andere studenten terug welkom te heten in Leuven. Ik hoop dat ik jullie nog veel mag tegenkomen. Op een topjaar!

– Dyan Muijsenberg

 

PS. Als je vragen hebt, mag je die altijd hier of hier stellen!