Eoos presenteert: ons nieuwe schild! De vertrouwde naam en kleuren zijn gebleven en ook de kraanvogel blijft aanwezig. We hebben echter besloten om enkele aanpassingen aan het rechtervlak te doen om de volgende redenen:

  1. Een tijdje geleden werden we door verschillende studenten gewezen op een opvallende, maar onbedoelde gelijkenis met de Japanse Rising Sun Flag. Aangezien deze gelijkenis niet te ontkennen valt en er een specifieke (negatieve) connotatie aan deze vlag verbonden is, besloot Eoos een andere zon op haar schild te zetten en hiervoor een werkgroep op te richten.
  2. In de loop van de voorbije jaren zijn helaas verschillende studierichtingen binnen de taal- en regiostudies afgeschaft en/of opgeschort. Hierdoor werd het moeilijk om te beslissen welke talen nog op ons schild thuishoorden. Om verdere discussie in de toekomst te vermijden, koos de werkgroep voor een ontwerp zonder talen.
  3. Ondanks deze veranderingen willen we een verbinding tussen oost en west blijven uitdragen op ons schild. Daarom hebben we er een brug aan toegevoegd.

We hopen dat jullie het resultaat even mooi vinden als wij!