OVER EOOS

Wie zijn wij?

Eoos is de studentenkring van Taal- en Regiostudies aan de KU Leuven en omvat de richtingen Arabistiek & Islamkunde, Japanse Studies en Chinese Studies. Al met al hebben we jaarlijks zo’n 400 studenten die we vertegenwoordigen op onderwijsvlak en voor wie we toffe activiteiten mogen organiseren. Dit doen we sinds 1980: het jaar dat Eoos het licht zag. In juni 2014 vormden we de feitelijke vereniging Eoos om tot Eoos vzw.

Eos - Evelyn De Morgan  (1895)

Waarom de naam Eoos?

Eoos is de Griekse godin van de dageraad. Ze kondigt elke dag – komend vanuit het oosten – de komst van de zon aan, en dat is net wat onze richtingen verbindt. Taal- en Regiostudies bundelen drie compleet verschillende studies uit het Oosten. Of het nu het Midden-Oosten, China of Japan is dat je boeit, allemaal worden ze verenigd in deze studentenkring voor elke Taal- en Regiostudent. Die zon vind je ook terug in ons schild, samen met een brug die de verbinding tussen oost en west symboliseert. De kraanvogel aan de linkerkant is een oosterse vogel die ook symbool staat voor de opkomende zon. Zo zijn al onze studierichtingen en talen heel verschillend, maar toch verbonden.


PS: Omdat Eoos géén afkorting is, wordt het niet in hoofdletters geschreven

PRESIDIUM

Raad van bestuur

Wil je weten welke toffe mensen ook nog deel uitmaken van ons presidium? Klik dan hier!

WERKING

Wat is een presidium?

Het presidium is het team achter Eoos dat zich inzet op verschillende vlakken. Ons presidium bestaat uit verschillende functies die elk hun eigen takenpakket uitvoeren. Verder zijn er nog vrije medewerkers actief die hun steentje bijdragen door verschillende taken of shifts in te vullen. De functies binnen Eoos zijn preses, vicepreses, feest, cultuur, cursusdienst, Eoos Express (kringblad), fak, financiën, internationaal, onderwijs, PR, secretaris, sport, web en vrije medewerker.


Wil je de verantwoordelijken van een bepaalde functie contacteren? Dan kun je een mailtje sturen naar een van de volgende adressen:


Cultuur: cultuur@eoos.be

Cursusdienst: cursusdienst@eoos.be

Kringblad: eoosexpress@eoos.be

Fak: fak@eoos.be

Feest/animatie: feest@eoos.be

Financiën: financien@eoos.be

Internationaal: internationaal@eoos.be

Onderwijs: onderwijs@eoos.be

Onthaal: onthaal@eoos.be

PR: pr@eoos.be

Preses: preses@eoos.be

Sport: sport@eoos.be

Webmaster: webmaster@eoos.be

Webwinkel: webwinkel@eoos.be

Algemeen: info@eoos.be

Interessante documenten

Wil je de statuten van Eoos checken? Klik dan op deze link!

Wil je een organigram raadplegen van Eoos? Klik dan op deze link!