EOOS PRESIDIUM 2022-2023

Op deze pagina kun je zien welke toffe mensen dit academiejaar in het presidium zitten van Eoos! Je kan op onderstaande knoppen klikken om direct naar een bepaalde functie te gaan. 

Hoogpresidium

Preses

Om het reilen en zeilen van Eoos (of eender welke andere studentenkring) in goede banen te leiden, is er uiteraard een voorzitter of - volgens de studententermen - preses nodig. De preses is de persoon die alles delegeert en coördineert samen met de vice(s). Naar de buitenwereld toe is de preses het aanspreekpunt en gezicht van Eoos en ook voor het presidium zelf staat deze persoon altijd paraat.

Lin (zij/haar)

Vice-preses

Heyheey! Ik ben Lin, 21 jaar en zit momenteel in mijn tweede master Chinese studies. Na 3 jaar presidiumervaring te hebben als fakverantwoordelijke, ga ik mij dit jaar wagen aan een functie met meer verantwoordelijkheden en dus ben ik dit jaar preses van Eoos, joepie! Ik hoop samen met mijn team en met Lauren naast mijn zijde, er een ongelooflijk spetterend en boeiend jaar van te maken! Heb je nood aan een babbeltje? Ga dan zeker eens langs bij de Fak, want daar vertoef ik graag!

De ondervoorzitter of vicepreses van Eoos ondersteunt de preses bij het dagelijkse bestuur van de studentenkring. Vergaderingen voorbereiden, activiteiten organiseren, lokalen kuisen, enz. De lijst van taken is lang en gevarieerd. Waar de preses het gezicht van Eoos is naar alle studenten toe, is de vice-preses eerder het aanspreekpunt voor andere presidiumleden. Dit betekent echter niet dat je met vragen niet bij de vicepreses terecht kunt! Net als de rest van het presidium staat die altijd voor jullie klaar.

Lauren (zij/haar)

Hey allemaal! Ik ben Lauren, 22 jaar en ik zit momenteel in mijn tweede jaar van de Master Arabistiek en Islamkunde (bezig met mijn thesisje <3). Eoos is mijn tweede thuis geworden in Leuven en ik ben heel enthousiast om onze lieftallige preses te ondersteunen en ons fantastische team te begeleiden. Daarnaast ben ik ook hoofdcoördinator van onze Cursusdienst, waar jullie me ook kunnen terugvinden. Altijd welkom voor een babbel of een drankje in de fak! Tot op één van onze activiteiten en feestjes!

!مع السلامة يا حبايبي

Onthaal

Onthaal helpt kersverse Taal- en regiostudenten zich welkom voelen aan de faculteit. Voor wie van bij de start meteen mee wilt zijn met alles, is er de ondersteuning van het onthaalteam. Met rondleidingen en het onthaalweekend wordt je als nieuwe student warm verwelkomd. 

Flor

Hey ik ben Flor, 20 jaar en zit nu in mijn derde jaar sinologie. We weten allemaal dat cursussen heel belangrijk zijn voor onze studies en daarom gaan Melanie, Lauren en ik het zo gemakkelijk mogelijk proberen maken voor jullie om aan die cursussen te geraken. Tot binnenkort!

Cultuur

Het kan natuurlijk niet allemaal feest zijn. Daarom zorgt Eoos ook voor een gezonde dosis cultuur. Voor informatie over de activiteiten van cultuur, klik je hier. Heb je zelf ideeën over een mooie film of een interessante uitstap? Mail ons!

Yuna

Lotte

Hey hoi! Ik ben Yuna. Ik zit in mijn tweede jaar Chinese Studies. Ik ben dit jaar verantwoordelijk voor Cultuur! Samen met de rest van cultuur ga ik de leukste quizzen, filmavonden en cultuurreis organiseren!! Ik heb er al meeeeeega veel zin in dus tot snel!!!

Hey! Ik ben Lotte, 19 jaar en ik zit mijn tweede jaar Japanse Studies. Dit academiejaar zal ik samen met Yuna en Maya zorgen voor vele toffe en interessant activiteiten. We hebben veel gepland dus kom zeker eens mee! Tot binnenkort!!

Cursusdienst

Sinds het jaar 1998-1999 heeft Eoos een cursusdienst die elk semester van het academiejaar cursussen aan democratische prijzen aanbiedt aan de studenten van Taal- en Regiostudies. De mensen van de cursusdienst vullen hun tijd met hun eigen lessen, het verkopen van lesmateriaal, ledenkaarten & truien en het bestellen van nieuwe voorraad. Voor meer informatie over de cursusdienst, klik je hier.

Lauren (zij/haar)

Hey allemaal! Ik ben Lauren, 22 jaar en ik zit momenteel in mijn tweede jaar van de Master Arabistiek en Islamkunde (bezig met mijn thesisje <3). Eoos is mijn tweede thuis geworden in Leuven en ik ben heel enthousiast om onze lieftallige preses te ondersteunen en ons fantastische team te begeleiden. Daarnaast ben ik ook hoofdcoördinator van onze Cursusdienst, waar jullie me ook kunnen terugvinden. Altijd welkom voor een babbel of een drankje in de fak! Tot op één van onze activiteiten en feestjes!

!مع السلامة يا حبايبي

Melanie (zij/haar)

Flor

Hey! Ik ben Melanie, 19 jaar en zit in mijn tweede jaar Japanse studies. Dit academiejaar zit ik samen met Flor en Lauren in de cursusdienst, en help ik dus mee om jullie de juiste cursussen voor jullie studies te bezorgen! Ik kijk ernaar uit om jullie te kunnen ontvangen in onze gezellige perma, en wees zeker niet bang om me eens te vragen iets mee te gaan drinken in de Fak ;)

Hey ik ben Flor, 20 jaar en zit nu in mijn derde jaar sinologie. We weten allemaal dat cursussen heel belangrijk zijn voor onze studies en daarom gaan Melanie, Lauren en ik het zo gemakkelijk mogelijk proberen maken voor jullie om aan die cursussen te geraken. Tot binnenkort!

Eoos Express

De Eoos Express is het kringblad van Eoos en verschijnt zo’n vijf à zes keer per jaar. Het houdt je op de hoogte van het reilen en zeilen van Taal- en Regiostudies en brengt je weetjes en leuke artikels. Daarnaast houden ook enkele Erasmussers ons op de hoogte van hun avonturen in het Verre Oosten.

Héloïse

Hallo:)

Ik ben Héloïse en zit in mijn tweede jaar Chinese studies. Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor de Eoos Express, aka de EE, de magazine met het nieuws van Eoos voor de taal- en regiostudenten. Daarin kan je lezen over wat onze onderwijsverantwoordelijken doen, de activiteiten van Eoos, en allerlei leuke weetjes. 

Tot binnenkort!

Fak

Eoos baat samen met de andere vijf Letterenkringen Fakbar Letteren of kortweg de Fak uit. De Fak is een studentencafé waar je tussen je lessen terecht kunt voor een koffie of een soepje en ’s avonds voor een pintje. De Fak is uniek omdat ze uitgebaat wordt door zes kringen die afwisselend achter de toog staan. Hierdoor is er altijd wel iets te doen: van thema-avonden tot cocktailfeestjes. 

Eären (zij/haar)

Thomas (hij/hem)

Hey hey! Ik ben Eären. Ik zit in mijn tweede jaar Japanse studies. Dit academiejaar maken mijn mede-fakv’s en ik er een jaar van met goed gevulde koelkasten! Laten we de fak nóg meer floreren! De dagen naar de eerste pint in de fak zijn stilletjes aan aan het slinken en daar kan ne mens enkel gelukkig van worden. Ik heb er alvast beire veel goesting in!

Emily

Hallo! Ik ben Thomas en ik zit in mijn tweede jaar van de bachelor Arabistiek en Islamkunde. Dit jaar zal ik fakverantwoordelijke zijn en zal je me dus regelmatig voor en achter de bar in de fakbar kunnen vinden. In de fak zal je nooit met dorst naar buiten gaan en ben je altijd welkom voor een warme koffie, een koude pint en natuurlijk een babbeltje. Ik heb er alvast zin in! Tot snel!

Emily zit ondertussen al in haar tweede master Chinese studies en is een van onze meest ervaren presidiumleden. Dit jaar zorgt ze bij Eoos voor de vlotte werking bij financiën en zet ze zich als fakverantwoordelijke ook mee in voor het goede draaien van de Fakbar letteren. Daarnaast is ze ook lid van de Raad van Bestuur en houdt ze zo een algemeen oogje in het zeil voor de goede werking van onze kring! 

Feest

Eoos zou geen studentenvereniging zijn zonder het nodige amusement. Daarom organiseert Eoos door het jaar heen verschillende activiteiten zoals TD’s, eetverkopen en themafeestjes. Ons bekendste evenement is de Asian Pop Party. Ook themafeestjes zoals May the 4th vielen eerder erg in de smaak. Ook hebben we een feestweek, de Eoosterse week, vol met toffe activiteiten en eetverkopen die je kennis laten maken met nieuwe smaken tegen een studentikoze prijs.

Nele

Lara (zij/haar)

Hey! Ik ben Nele, 24 jaar en ik zit in mijn tweede jaar Arabistiek en Islamkunde. Ik ben helemaal klaar om samen met team Feest de meest legendarische feestjes te organiseren! Kom zeker eens een kijkje nemen in de Fak en voor je het weet sta je er elke avond te dansen! Tot snel :)) 

Hello Bonjour! Ik ben Lara en zit in m'n derde jaar Japanologie. Jullie herkennen mij misschien, want ik zat vorig jaar ook in Eoos als onderwijsverantwoordelijke samen met Jing. Dit jaar heb ik een totaal andere functie gekozen, namelijk feest. Ik ga zelf al jarenlang naar feestjes en heb er zelf al talrijke georganiseerd, waardoor ik dacht dat deze functie misschien voor mij gemaakt is. Ik ga samen met Nele, Floor en Luna de meest onvergetelijke en fantastische feestjes organiseren die Fak Letteren ooit heeft gezien. Hopelijk zal ik jullie daar ook wel tegenkomen en kunnen we samen dansen tot onze voeten pijn doen (en geloof me, als je vaak danst in platformschoenen zoals mij dan is uw bed wel uw beste vriend op het einde van de avond).

Floor

你好! Ik heet Floor. Ik ben 19 jaar oud en zit momenteel in mijn tweede bachelor Chinese Studies. Het komende academiejaar staan een aantal toffe medestudenten Taal- en Regiostudies en ik in voor het organiseren van de feestjes van EOOS. Ik ben altijd te vinden voor een goed fakfeestje. Niks maakt mij dus gelukkiger dan mee te werken aan het op poten zetten van deze epische feestjes. Smeer die dansbenen maar alvast in!

Financiën

Dit zijn de personen verantwoordelijk voor Eoos’ financiën. Ze maken een begroting op zodat er niet te veel geld wordt uitgegeven, houden een oogje in het zeil wat betreft de bankrekeningen en de kluis en stalken iedereen die Eoos nog geld verschuldigd is.

Elvin

Emily

Hallo iedereen! Ik ben Elvin, 20 jaar en studeer Chinese studies. Ik ben verantwoordelijk voor jullie wat meer te laten bewegen op een leuke manier. Het is belangrijk dat jullie na een harde en saaie dag, jullie lichaam de nodige beweging kunnen geven. Daarnaast zal ik ook de financiën van Eoos beheren. Deze functies doe ik niet alleen, daarvoor heb ik nog andere leuke medestudenten in mijn team, die zowel mij als jullie gaan bijstaan doorheen het jaar.

Emily zit ondertussen al in haar tweede master Chinese studies en is een van onze meest ervaren presidiumleden. Dit jaar zorgt ze bij Eoos voor de vlotte werking bij financiën en zet ze zich als fakverantwoordelijke ook mee in voor het goede draaien van de Fakbar letteren. Daarnaast is ze ook lid van de Raad van Bestuur en houdt ze zo een algemeen oogje in het zeil voor de goede werking van onze kring! 

Internationaal

Taal- en Regiostudies is uiteraard synoniem met een sterke interesse in het buitenland. Op deze pagina vind je de verantwoordelijke voor deze functie voor dit jaar.

Maxime

Nele

Cou cou! Ik ben Maxime en studeer Arabistiek en Islamkunde (3de bachelor). Na een jaartje ervaring opgedaan te hebben bij Eoos als Internationaal verantwoordelijke, wil ik met veel plezier deze geweldige functie weer op mij nemen samen met twee andere toffe collega’s! Ik kijk er al enorm naar uit om nieuwe uitwisselingsstudenten te ontmoeten en hen te laten proeven van het Leuvense studentenleven (lees: hen elke avond dwingen naar fakbar Letteren te komen). Aarzel zeker niet om me te contacteren als je een vraag hebt of om iets te gaan doen, want ben altijd down om nieuwe mensen te leren kennen! Hopelijk tot snel :))

Hey! Ik ben Nele, 24 jaar en ik zit in mijn tweede jaar Arabistiek en Islamkunde. Ik ben helemaal klaar om samen met team Feest de meest legendarische feestjes te organiseren! Kom zeker eens een kijkje nemen in de Fak en voor je het weet sta je er elke avond te dansen! Tot snel :)) 

Onderwijs

Een van de belangrijkste functies die Eoos vervult, is de vertegenwoordiging van alle Taal- en Regiostudenten binnen de verschillende raden en commissies van de universiteit. Deze vertegenwoordiging gebeurt op allerlei verschillende niveaus: binnen de opleiding zelf, op facultair en op universitair niveau zetten wij ons in om de belangen van onze studenten zo goed mogelijk te behartigen. Onze onderwijsverantwoordelijken pakken deze vertegenwoordiging op met veel enthousiasme, samen met het CC- en POC-team. Hier kun je alvast ontdekken in welke vergaderingen wij precies zetelen, en wie je daar vertegenwoordigt.

Jing (zij/haar)

Hallo iedereen!

Ik ben Jing en zit dit jaar in mijn tweede master Chinese studies. Na mijn jaartje als onderwijsvertegenwoordiger heb ik de smaak helemaal te pakken om mij een tweede jaar te engageren in het prachtige onderwijsland. Samen met Shahin zal ik de stem van alle taal-en regiostudenten zo goed mogelijk proberen te vertegenwoordigen op verschillende niveaus. 

Shahin (hij/hem)

Hoi taal- en regiostudenten, ik ben Shahin en zit momenteel in de 3de bachelor Arabistiek en Islamkunde. Dit academiejaar ben ik een van jullie twee onderwijsvertegenwoordigers en zal ik jullie belangen behartigen bij de verschillende universitaire onderwijsraden. Aarzel zeker niet om me aan te spreken met al je onderwijsgerelateerde vragen of gewoon voor een praatje! Daarnaast zorg ik ook samen met Nan voor de optimale werking van de vernieuwde website. Ook als je daarover een vraag hebt, of een suggestie, mag je me altijd een berichtje sturen.

Secretaris

Dit is de persoon die iedereen uitnodigt voor PV’s en AV’s, die verslagen schrijft van de presidiumbijeenkomsten en die de verslagen achteraf verspreidt. Als je vragen hebt over waar en wanneer iets doorgaat, is dit de persoon om aan te spreken!

Sport

Het studentenleven is niet altijd even gezond, maar ook daar denkt Eoos over na!

Noori

Elvin

Ciao iedereen! Ik ben Noori, 18 jaar. Ik zit in mijn tweede bachelor Arabistiek en Islamkunde en dit jaar ben ik sportverantwoordelijke bij Eoos. Een heel jaar achter de boeken zitten aan een veel te klein bureautje in een veel te duur kot kan saai worden, en tijd vinden om te sporten is ook niet vanzelfsprekend. Ik ga er dus onder andere voor zorgen dat jullie toch op een leuke manier de beentjes kunnen strekken, en de armen, en de rug, en…

Hallo iedereen! Ik ben Elvin, 20 jaar en studeer Chinese studies. Ik ben verantwoordelijk voor jullie wat meer te laten bewegen op een leuke manier. Het is belangrijk dat jullie na een harde en saaie dag, jullie lichaam de nodige beweging kunnen geven. Daarnaast zal ik ook de financiën van Eoos beheren. Deze functies doe ik niet alleen, daarvoor heb ik nog andere leuke medestudenten in mijn team, die zowel mij als jullie gaan bijstaan doorheen het jaar.

Web

Een belangrijke functie binnen het presidium is die van webverantwoordelijke, die staat namelijk in voor deze website! Als je tips of opmerkingen voor mij hebt, stuur een mailtje!

Nan (zij/haar)

Hello! Ik ben Nan en ik zit in mijn eerste master Chinese studies. Ik was vorig jaar vrije medewerker bij Eoos en het begon toch wel te kriebelen om een functie op te nemen. Omdat ik wel graag met computers en communicatie bezighoud, leek het me dus op het lijf geschreven om de functies PR en web te doen voor dit academiejaar. Moest je dus vragen hebben kun je altijd bij mij terecht, ik ben misschien wel wat stil soms maar ik ben altijd bereid om te helpen!

Shahin (hij/hem)

Hoi taal- en regiostudenten, ik ben Shahin en zit momenteel in de 3de bachelor Arabistiek en Islamkunde. Dit academiejaar ben ik een van jullie twee onderwijsvertegenwoordigers en zal ik jullie belangen behartigen bij de verschillende universitaire onderwijsraden. Aarzel zeker niet om me aan te spreken met al je onderwijsgerelateerde vragen of gewoon voor een praatje! Daarnaast zorg ik ook samen met Nan voor de optimale werking van de vernieuwde website. Ook als je daarover een vraag hebt, of een suggestie, mag je me altijd een berichtje sturen.

PR

Om feestjes en andere activiteiten te promoten maken onze schitterende PR-verantwoordelijken mooie posters en houden ze jullie up to date met alle evenementen van Eoos!

Nan (zij/haar)

Maya

Hello! Ik ben Nan en ik zit in mijn eerste master Chinese studies. Ik was vorig jaar vrije medewerker bij Eoos en het begon toch wel te kriebelen om een functie op te nemen. Omdat ik wel graag met computers en communicatie bezighoud, leek het me dus op het lijf geschreven om de functies PR en web te doen voor dit academiejaar. Moest je dus vragen hebben kun je altijd bij mij terecht, ik ben misschien wel wat stil soms maar ik ben altijd bereid om te helpen!

Hi, mijn naam is Maya en ik studeer Arabistiek en Islamkunde.  Ik ga de cultuuractiviteiten en PR van Eoos verzorgen dit jaar. Ons cultuurteam wil jullie het komende jaar verwennnen met een uitgebreid cultuuraanbod. Voor ieder wat wils! We zullen zorgen voor lezingen, filmavonden, uitstapjes en meer. Het hoogtepunt wordt zeker en vast de onvergetelijke cultuurreis. Ik zal samen met mijn PR-collega Nan ook de communicatie van Eoos doen. Zo blijven jullie op de hoogte van al onze activiteiten. Ik kan niet wachten! 

Vrije medewerker

Voor elke functie van Eoos wordt een verantwoordelijke aangeduid, maar daarnaast wordt ons team ook aangevuld door een aantal enthousiaste vrije medewerkers! Zij springen in waar nodig, helpen bij elke functie wel eens een handje mee en zijn op die manier een essentieel onderdeel van de goede werking van onze kring.

Als vrije medewerker beslis je zelf waar en wanneer je ons kan helpen. Daarom is het ook een goede manier om de innerlijke werking van onze kring te leren kennen.

Margot

Hoii, ik ben Margot! Ik zit in mijn tweede bachelor Japanse studies en kom deze fantastische groep met veel enthousiasme versterken als vrije medewerkster. Ik kijk ernaar uit om overal wat mee te helpen en overal eens van te proeven zodat ik volgend jaar misschien wat minder keuzestress heb en om dit jaar ten volle van het studentenleven te genieten😋.